Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi információk a KiK-nél

Jelen adatvédelmi nyilatkozatban a szeretnénk bemutatni Önnek, hogy cégünk hogyan jár el a személyes adatok kezelése során. Tisztában vagyunk azzal, hogy a személyes adatok kezelése milyen hatásokkal jár az érintettekre, ezért nagy gondot fordítunk a kapcsolódó jogszabályi előírások betartására. Ennek során a legkiemelkedőbb jelentőséggel a magánszféra védelme bír a számunkra, továbbá az adatvédelmet érintő jogszabályi előírások betartása számunkra magától értetődő.

Adatvédelmi gyakorlatunk összhangban van az Európai Parlament és a Tanács (EU) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 2016/679 rendeletével („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDRP”), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) előírásaival.

Kérjük, körültekintően olvassa át adatvédelmi információinkat. Amennyiben kérdése lenne, azt felteheti nekünk az adatvédelem@kik.hu email címen.

 

Jogszabályi háttér

Az Ön személyes adatait az alábbi jogalapok  alapján kezeljük:

  • az Ön hozzájárulása pl. hírlevél-küldéshez, kérdőíves felmérésekhez: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja;
  • szerződéskötéshez szükséges intézkedések megtétele és a szerződés teljesítése: GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja;
  • jogszabályi kötelezettségek teljesítése, mint pl. számviteli megőrzési kötelezettség: GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja;

az adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése, az érdekelt jogainak és szabadságainak mérlegelése mellett: pl. marketing ajánlatok, server logfile-ok, webtrekk, sütik alkalmazása az jobb ajánlatok nyújtása érdekében és technikai okokból: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja

 

A weboldal használatával kapcsolatos adatkezelés

 

 1. Hozzáférési adatok tárolása a szerver logfájlokban

 A weboldalunk megjelenítésekor a rendszerünk automatikusan minden oldal betöltésekor adatokat kér az Ön számítógépétől és azokat az ún. logfájlokban tárolja.

 A következő adatok kerülnek ilyenkor gyűjtésre:

  • a megjelenítés dátuma és ideje,
  • az adat megnevezése,
  • előzmény weboldal címe, ahonnan az illető oldal lekérésre került,
  • IP cím,
  • átvitt adatmennyiség,
  • az internetszolgáltató,
  • a használt operációs rendszer és böngésző.

Ezen adatoknak személyazonosításra alkalmas adatokkal történő együttes tárolására cégünknél nem kerül sor. Az IP cím ugyan elméletileg hozzárendelhető egy adott felhasználóhoz, azonban az általunk kezelt  adatok alapján azt egy konkrét személyre közvetlenül visszavezetni nem lehet.

 A szerver logfájlok tárolására a következő indokok alapján van szükség:

  • információtechnológiai rendszereink biztonsága matt (a visszaélések elkerülésére és bűnmegelőzés);
  • az oldal zavarmentes üzemeltetésének biztosítására,
  • a weboldal optimalizálása miatt.

 A fenti adatok rögzítése és tárolása logfájlokban a weboldal működése szempontjából nélkülözhetetlen, ezért ezen adatok kezelése nem mellőzhető.

Az adatok nem kerülnek egyéb, pl. marketing célú felhasználásra és törlésre kerülnek, amint begyűjtésük célja megvalósult.

 

2. Cookie-k használata

Ahhoz, hogy honlapunk megjelenését vonzóbbá tegyük, az oldalakon ún. cookie-kat, vagy más néven „sütiket” használunk. Ezek kis szövegfájlok, amik az Ön számítógépén/eszközén kerülnek eltárolásra. Az általunk alkalmazott cookie-k egy része böngészője bezárásakor törlődik, más részük (ún. perzistens cookie-k) a gépén maradnak annak érdekében, hogy a weboldalunk újbóli letöltésekor felismerhessük az Ön böngészőjét. A cookie-kban tárolt adatokat nem kapcsoljuk össze az Ön személyazonosító adataival (pl. nevével, lakcímével). Javasoljuk böngészőjének oly módon történő beállítását, hogy Ön a cookie-k használatáról értesüljön vagy bizonyos cookie-k települését bizonyos esetekben vagy általában véve kizárhassa. Ha nem engedélyezi a cookie-kat, úgy az weboldalunk korlátozott funkcionalitását eredményezheti.

 

3. Webtrekk használata honlap-elemzéshez

Tracking szoftvereket azért használunk, hogy honlapunk használhatóságát, minőségét és tartalmát mérjük és elemezzük.

Jelen weboldalon „Webtrekk Analytics”-et használunk webes ajánlataink optimalizálásához. Ez egy statisztikai program, amely a használatot anonim vagy álnevesített módon rögzíti. A program használatával a felhasználói szokásokra vonatkozó adatokat gyűjtünk és értékelünk, az Ön böngészőjéből származó adatok alapján. Az adatok kiértékelése anonim vagy álnevesített módon történik, ami azt jelenti, hogy a személyes azonosító jegyeket ismertető jelek helyettesítik annak érdekében, hogy az érintett személy meghatározása ne, vagy csak nagyon nehezen legyen lehetséges. Az IP-címet a feldolgozás után és tárolása előtt azonnal személytelenítjük. A „Webtrekk” cookie-kat is használ.

A személyes adatok kezelésének célja:

  • a kínálat javítása,
  • visszaélések elleni védekezés,
  • statisztika és minőségbiztosítás;

 A „Webtrekk” általi adatgyűjtés- és tárolás az alábbi linken a jövőre nézve is letiltható:

http://www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.

 

A link használatával az Ön készülékén egy ún. Opt-Out-Cookie kerül eltárolásra, amely a cookie-k törlésekor a többivel együtt törlődik, azaz, ha továbbra sem ért egyet a „Webtrekk” adatgyűjtésével/tárolásával, akkor ismételten engedélyeznie kell Opt-Out-Cookie elhelyezését a gépén. Ez a cookie gépenként és böngészőprogramonként tárolódik. Amennyiben többféle böngészőt használ, a cookie-t aktiválnia kell a különféle böngészőkben, illetve gépeken.

 A „Webtrekk”-ről további információk érhetők el a www.webtrekk.com internetes oldalon.

 

Személyes adatok felvétele és felhasználása kapcsolat-felvétel érdekében

Amennyiben Ön saját elhatározásából kapcsolatfelvételt kezdeményez velünk (pl. kapcsolatfelvételi nyomtatványon vagy e-mailben), úgy ehhez bizonyos személyes adatok megadása szükséges. A kezelt személyes  adatok köre a mindenkori kapcsolatfelvételi formanyomtatványon látható. Az Ön által megadott személyes adatokat csak a megkeresés ügyintézése során használjuk. Az ügyintézés befejezésével a személyes adatok a jogszabályban előírt megőrzési idő (pl. panaszok esetében öt év) letelte után törlésre kerülnek. A személyes adatok más célú felhasználására abban az esetben kerülhet sor, ha jogszabály ezt lehetővé teszi, melyről Önt kifejezetten tájékoztattuk, illetve, ha Ön az adatok egyéb célra való felhasználásához kifejezett hozzájárulását adta.

A kapcsolatfelvételi nyomtatványon megadott adatok továbbítását az ISA GmbH (Humboldtstr. 59, 22083 Hamburg) végzi az ú.n. shop-rendszerben, amely a KiK Digital GmbH (Siemensstr. 21, D-59199 Bönen) közreműködésével az ú.n. Ticket-rendszerben generál egy munkaszámot. A kapcsolatfelvételi űrlap útján történő megkeresést – annak tartalmától függően – a KiK Textil és Non-Food Kft. vagy a KiK Textilien und Non-Food GmbH GmbH (Siemensstr. 21, D-59199 Bönen) dolgozza fel és válaszolja meg az érintett részére.

 

Hírlevél-szolgáltatás

Ha feliratkozik a hírlevelünkre, akkor az Ön által külön erre a célra megadott adatokat arra használjuk, hogy Önnek rendszeresen hírlevelet küldjük e-mailben. A hírlevél a KiK Textil és Non-Food Kft. reklámjait tartalmazza.

A hírlevélről bármikor leiratkozhat. A leiratkozás kétféleképpen lehetséges: vagy az alábbiakban megadott kapcsolati elérhetőségekre küld egy ilyen tartalmú üzenetet, vagy a hírlevélen elérhető erre szolgáló linkre kattint. Mindezt bármiféle költség nélkül bármikor megteheti.

Tájékoztatjuk, hogy a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (1) bek. alapján hírlevél-szolgáltatásunk reklám természetes személynek, mint reklám címzettjének, közvetlen megkeresésének (a továbbiakban: közvetlen üzletszerzés) minősül, így a hírlevél kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz az Ön, mint a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

Hozzájáruló nyilatkozat bármely olyan módon tehető, amely tartalmazza a nyilatkozó nevét, illetve - amennyiben a reklám, amelyre a hozzájárulás vonatkozik, csak meghatározott életkorú személyek számára közölhető - születési helyét és idejét, továbbá azoknak a személyes adatoknak a körét, amelyek kezeléséhez a nyilatkozó hozzájárul, valamint a hozzájárulás önkéntes és a megfelelő tájékoztatás birtokában történő kifejezését.

A hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható. Ebben az esetben a nyilatkozó nevét és minden egyéb személyes adatát az alább meghatározott nyilvántartásból haladéktalanul törölni kell, és részére reklám a fent meghatározott módon a továbbiakban nem közölhető.

Társaságunk, mint reklámozó, a fenti hozzájárulásban meghatározott körben - a nálunk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített - a reklám címzettjére vonatkozó - adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az Ön, mint érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

A hírlevél-küldéshez szükséges adatok központi tárolását az ISA GmbH (Humboldtstr. 59, 22083 Hamburg) végzi az ú.n. shop-rendszerben. A shop-rendszerből az adatokat Emarsys eMarketing Systems AG (Dachauerstrasse 192, 80992 München) rendszere kapja meg és küldi ki a hírlevelet az érintett vásárlóknak.

 

Álláspályázatokkal kapcsolatos adatkezelés

Amennyiben Ön egy álláspályázat kapcsán e-mailben elküldi számunkra pályázati anyagát, az abban foglalt személyes adatait csak a pályázatának feldolgozása, az álláspályázat elbírálása kapcsán, illetve sikeres pályázat esetén a munkaviszony létrejötte érdekében használjuk fel. Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása. A személyes adatokhoz kizárólag Cégünk erre felhatalmazott, a pályázati eljárás lebonyolításában részt vevő munkatársai férnek hozzá. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy semmilyen körülmények között nem kívánunk ú.n. különleges adatokat kezelni (faji eredetre, nemzetiséghez tartozásra, politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, érdek-képviseleti szervezeti tagságra, szexuális életre vonatkozó személyes adat), így ilyen adatokat kérjük ne tüntessen fel a pályázati anyagban. Ha munkaviszony létrejöttére nem kerül sor, akkor adatait az álláspályázat lezárásától számított 6 hónapig őrizzük meg, kivéve, ha Ön külön nem járult hozzá adatai hosszabb ideig történő megőrzéséhez további pozíciókra való kiválasztás érdekében.

 

Tájékoztatás a személyes adataival kapcsolatban Önt megillető jogokról és kapcsolatfelvételi lehetőségek

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön az alábbi elérhetőségeinken bármikor tájékoztatást kérhet cégünktől arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és amennyiben igen, úgy információt kapjon az alábbiakról:

  1. az adatkezelés célja,
  2. az érintett személyes adat(ok) kategóriái,
  3. azon címzettek kategóriái, akikkel a személyes adatot közölték, vagy közölni fogják (különösen a harmadik országbeli címzettek részére történő adattovábbítás és ennek garanciái),
  4. a személyes adat tárolásának tervezett időtartama, ennek hiányában az időtartam meghatározásának szempontjai,
  5. a személyes adat helyesbítéséhez, törléséhez, kezelésének korlátozásához való jog, valamint a személyes adat kezelése elleni tiltakozás joga,
  6. panasz benyújtásának joga a felügyeleti hatósághoz,
  7. az adat forrása, ha azt nem közvetlenül Öntől vették fel,
  8. automatizált döntéshozatal (profilalkotás), amennyiben erre sor került.

Ön jogosult az általunk kezelt személyes adatokról másolatot kérni, kivéve, amennyiben ez mások jogait hátrányosan érintené. Az első példányon túli további másolatokért az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű díj számítható fel. A tájékoztatáshoz való jog biztosításához szükségessé válhat az Ön személyazonosságának igazolása.

 

Adathelyesbítés

Amennyiben úgy véli, hogy az általunk kezelt személyes adatai pontatlanok, vagy hiányosak, úgy az Ön kérésére a személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül helyesbítjük, illetve azokat kiegészítjük.

 

Törlés

Az Általános Adatvédelmi Rendelet 17. cikkében foglalt esetekben, így például ha a személyes adatokra már nincsen szükség abból a célból, melyre azt Öntől felvettük, Ön kérheti a személyes adatok indokolatlan késedelem nélkül való törlését.

 

Az adatkezelés korlátozása

Az Általános Adatvédelmi Rendelet 18. cikke alapján, amennyiben Ön vitatja az általunk kezelt személyes adatok pontosságát, adatkezelésünket jogellenesnek véli, de adattörlést nem kér, az általunk kezelni immár nem kívánt adatokra igényt tart, avagy tiltakozását fejezte ki az adatkezeléssel szemben, kérheti az adatkezelés korlátozását. Ez esetben a korlátozás alá tartozó adatok csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztése céljából, valamint fontos közérdekből kezelhetőek.

Adathordozhatóság

Amennyiben a személyes adatok automatizált módszerrel történő kezelése az Ön hozzájárulásán alapul, vagy az Önnel kötött szerződés teljesítése érdekében történik, úgy Ön jogosult arra, hogy az adatok kiadását kérje széles körben használt, géppel olvasható formátumban, illetve kérésére az adatok közvetlenül továbbításra kerülnek az Ön által megjelölt adatkezelő részére, amennyiben ennek technológiai feltételei fennállnak.

 

Tiltakozás

Az Általános Adatvédelmi Rendelet 21. cikkében részletezett esetekben Ön jogosult arra, hogy saját helyzetével kapcsolatos okból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen. Amennyiben Ön személyes adatainak közvetlen üzletszerzés céljából való kezelésével szemben fejezi ki tiltakozását, úgy e célra adatait a továbbiakban nem kezeljük.

 

Automatizált döntéshozatal, profilalkotás

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés, mely az Ön jogaira jelentős kihatással bír. E jog gyakorlását az Általános Adatvédelmi Rendelet bizonyos esetekben korlátozza, vagy az Ön hozzájárulásától függően lehetővé teszi az automatizált döntéshozatal alkalmazását. Ön ezekben az esetekben is jogosult arra, hogy álláspontját kifejezze, emberi beavatkozást kérjen, valamint, hogy a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

 

Az Ön jogainak biztosítására vonatkozó intézkedések

Amennyiben Ön a fenti igények tárgyában kéréssel fordul hozzánk, úgy indokolatlan késedelem nélkül megtesszük a szükséges intézkedéseket, és legkésőbb az igény kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk Önt a megtett intézkedésekről, avagy arról, hogy az igény mely okból nem volt általunk teljesíthető.

Előfordulhat, hogy az igény összetettsége, vagy a kérelmek száma miatt a határidő meghosszabbítása válik szükségessé, mely legfeljebb további két hónapot vehet igénybe.

Ha Ön igényét elektronikus úton nyújtotta be hozzánk, úgy a válaszadás is elektronikus úton történik, kivéve, amennyiben erre vonatkozóan Ön másképpen rendelkezett.

 

Jogorvoslati jog

Jogainak megsértése esetén Ön a jogszabályban meghatározott feltételekkel:

  • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postai cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., Email cím: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: naih.hu, tel. +36 (1) 391-1400), valamint
  • bírósági jogorvoslatot vehet igénybe (a perre az adatkezelő székhelye szerinti törvényszék illetékes, de a per - az Ön választása szerint - az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható).

 

 A személyes adatok kezeléséért felelős adatkezelő magyarországi üzleteink vonatkozásában a

 

KIK Textil és Non-Food Kft.

Székhelye: 1117 Budapest, Hengermalom út 19-21.

Cégjegyzékszáma: 01-09-892071

Adószáma: 14170584-2-43

 

Kérjük, hogy kérdéseivel forduljon bizalommal vállalatunk külső adatvédelmi tisztviselőjéhez az alábbi elérhetőségen:

Dr. HAJDU Balázs ügyvéd

HAJDU BALÁZS Ügyvédi Iroda

Levelezési cím: H-1124 Budapest, Fürj u. 25.     

E-mail: iroda.hajdu@t-online.hu 

 

Adatok a cégvezetésről illetve a cégünkről az impresszumban találhatók.


Please wait...
Close
Folgender Artikel wurde erfolgreich in den Einkaufswagen gelegt
Price:
Mennyiség: